sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Minkä ottaisit

























Kun olin pieni, luin äitin kanssa lehtiä "minkä ottaisit, pakko ottaa"-tekniikalla. Ruokakuvista syötiin leikisti marjoja ja kakunkoristeita. Nyt ottaisin jonkun hyvän salaatin, isolierisen kesähatun ja vähän sukellusta lämpimässä vedessä, niin ja sellaiset uimahousuhaalarit, jotka muumeilla on.

Hei muuten, ötökkäverkot ikkunoissa ovat ihanat, nyt minäkin voin jäädä yksin kotiin ilman kärpäslätkääjää ja ampiaisenkesyttäjää. Mielenrauha on lähes taattu, eikä tarvitse soittaa rohkeammille.

lauantai 28. toukokuuta 2011

Höyhenpeite: Loikkelin

























Kesäloma (pieni). Do do do do do do do do- olo. Olen pukeutunut vääräväreihin, olen vääräsääri, väärän maan kolikko ja täynnä harjaamatonta hiusta, ilman huolen häivää, tänään vietetään violettikeltaista päivää.

Haastan toisen höyhenen pukeutumaan tuon laulun kirvoittamalla tavalla, mikä se sitten onkaan. Ja sinut siellä, ruudun toisella puolella, jokainen on oman elämänsä kotilo, kun oikein semmoisiksi ryhdytään ja kaiken tilpehöörin kynäpurkista ja keittiön pöydän päältä, voi oikeastaan siivota tukkalaitteeksi, olla kruunattu.

Nyt minä menen sateeseen, vaan oman elämäni kotilona, en välitä, en piittaa, en sitten pisaraakaan.

maanantai 23. toukokuuta 2011

Lemmikkejä
























Sataa, tykkään käydä suihkussa sateella, siinä on jotakin sellaista, kuin kastelisi kukkia sateella, kuten Peppi. Kissat tuijottavat juoksevia pisaroita parvekkeen laseissa. Eilen pyöräilin istumaan puutarhatuolille, syömään leipää ja juomaan teetä. Puutarhassa oli kukkia ja kukkivia puita, kiusattu harakka ja tuttuja ihmisiä. Kotimatkalla himoitsin kieloja, mutta jätin ne vielä metsään.

Iltaisin on ollut jotenkin liian joutilasta ja tylsää, toinen kissoista odottaa selvästi ovella ja kiinnittää huomiota hissin ääneen, katselee aamulla, miksi makuuhuoneen ovesta tulen vain minä. Toinen kulkee perässäni, tulee kanssani keittiöön ja nukkuu sikeästi jossakin takanani tai vieressäni sohvalla.

lauantai 21. toukokuuta 2011

Aikaisia lähtöjä

























On ollut erikoinen kuolemien suma, on kai sellainen vuosi. Tänään on yhdet hautajaiset ja vaikka muuten voisinkin käyttää mustaa, tällaisina päivinä tekisi mieli pukeutua johonkin ihan muuhun väriin. Vihreään ja valkoiseen. Koen tämän ja muunkin hautajaisiin liittyvän enemmän kuin hankalaksi.

Jäin aamulla kissojen kanssa muutamaksi päiväksi yksin, kun N lähti töihin, katsotaan mitä tästäkin tulee. N sanoi, että saan kyllä nukkua hänen kuninkaallisen pehmeällä tyynyllään, siinähän ne neljä päivää sitten menevätkin.

Puupalikoita






















Kuvassa on lopputyöni (Olla päivä jossakin), joka on nähtävillä joka päivä keskiviikkoon asti Lahdessa, Artellilla, Lahden kansanopiston kevätnäyttelyssä. Kuvat ovat omakuvia, mdf-levyllä. Kuvasin seitsemän viikonpäivää, mutta lopulta jätin kaksi kuvista pois, jotta sarja olisi yhtenäisempi.

Yksi sarjan kuvista on jo löytänyt uuden omistajan, muutkin ovat saatavilla.

keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Kissanpissa ja kortti maailmalta


Olen, mutta vähän kuitenkin jossakin muualla. Pihakirppikseltä löytyi ihana essumekko. Kissan mielestä keittiössä on hyvä pissanurkka, vaikka hiekkalaatikko on toisaalla. Parveke on saanut elämän. Minä olen saanut kortin jostakin kaukaa. Minä lupaan palata, nyt lähden kuitenkin valvomaan näyttelyä.

torstai 12. toukokuuta 2011

Hoppu






















Tänään on syöty kritiikkimuffinssit ja avajaisjäätelöt.

perjantai 6. toukokuuta 2011

H-ii-oh-oi




























Hirveä kasa pakattu mukaan roinaa, pitäisi jo olla nukkumassa. Huomenna käy matka kohti Kaapelia ja Kierrätystehdasta.

tiistai 3. toukokuuta 2011

Raportti: Vappu ja vilu








Teemabileet karkkeina, täällä oli Da-Capo, keltamusta sirkusaakkonen, juhlakonvehti ja marianne. Vain yhdellä oli valkoinen lakki, vaikka kolmelle se olisi kuulunut.


Pöytää koristamaan keksin vesi-ilmapalloja kukkien lisäksi.
Pysyttelimme koko vapun sisällä, sunnuntai-iltana tuli tarve päästä ulos ja siellä hyvin pian tarve päästä sisään. N löysi linnunpesän, selkeästi jokin visualistitirppa, kun on noin kauniin rakentanut.



Kiitos vieraille, olitte aivan ahmoja!


Kylässä osa 2










Ompelijatar ystävän kodissa on väriä, uusia mahtavia löytöjä. Musiikkia, jäätelöä, juliste elokuvasta jota hän ei ole nähnyt, punaisia lamppuja, kasa lehtiä, joita saa leikellä. Jaan teidän kanssanne muutaman yksityiskohdan, olkaa hyvät.