maanantai 23. toukokuuta 2011

Lemmikkejä
Sataa, tykkään käydä suihkussa sateella, siinä on jotakin sellaista, kuin kastelisi kukkia sateella, kuten Peppi. Kissat tuijottavat juoksevia pisaroita parvekkeen laseissa. Eilen pyöräilin istumaan puutarhatuolille, syömään leipää ja juomaan teetä. Puutarhassa oli kukkia ja kukkivia puita, kiusattu harakka ja tuttuja ihmisiä. Kotimatkalla himoitsin kieloja, mutta jätin ne vielä metsään.

Iltaisin on ollut jotenkin liian joutilasta ja tylsää, toinen kissoista odottaa selvästi ovella ja kiinnittää huomiota hissin ääneen, katselee aamulla, miksi makuuhuoneen ovesta tulen vain minä. Toinen kulkee perässäni, tulee kanssani keittiöön ja nukkuu sikeästi jossakin takanani tai vieressäni sohvalla.

3 kommenttia:

Aura kirjoitti...

Käytkö suihkussa sateessa vai sateella suihkussa? :) Hymyilyttävä juttu kaiken kaikkiaan, ymmärrän oikein hyvin. Minäkin olen haikaillut kielojen perään, ja eilen uskaltauduin jo keräämään muutaman. Yllätyksekseni ne avautuivat maljakossa, ja vaikka vain pari hassua kieloa, tuoksu täyttää koko talon.

Ilona kirjoitti...

Mulla on sellainen postikortti, jossa sataa ja karhu kastelee pienellä kastelukannulla joessa kasvavia lumpeita. Se on ihana.

Ihana ajatella, että voisi olla maailma, jossa jollakin on aikaa niin turhanpäiväiseen, mutta hauskaan puuhaan.

Tuikkis kirjoitti...

Aura: Sateella, en sateessa, siinä kävisi aina niin, että juuri kun olen yltä päältä vaahdon peittämä, loppuisi sade ja aurinko kuivattaisi minut saippuapalaksi.

Ilona: Karhulla on suurta viisautta. Ehkä se turhanpäiväinen onkin sitä mitä on pakko joskus uskaltaa tehdä, mietin sitä eilen kun pelasin pasianssia oikeilla korteilla joissa on koiria, ne ovat olleet minulla kauan, mutta nyt äiti oli löytänyt ne jostakin kätköistä. Ihanan turhaa ja tarpeetonta.