sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Kylässä: Pikkusiskon laiva
Huhtikuussa kävimme Savonlinnassa, taisin unohtaa näyttää nämä kuvat.

N:n sisko E asuu unelmatalossa, jossa huonekorkeudesta puhuttaessa puhutaan korkeista lukemista, tämmöiselle lättäkattoasumiseen tottuneelle se on aika huikeaa. Koti on täynnä kaikkea katseltavaa ja kieltämättä kun vessaan kurkkaa, voi luulla talon kelluvan laineilla, mutta hytiksi asunto olisi silti vähän omituinen. E on viehtynyt kaikesta vanhasta ja värikkäästä, hän on hippityttö täysin ja kokonaan. Jos hänestä tehtäisiin kolmen minuutin lyhytelokuva siinä olisi tuulessa heiluvia pitkiä pitkiä punaisia hiuksia, siinä pöllö istuisi sellon päällä ja ehkä sitä selloa soittaisi omenanvihreä maatuska.

N näytti minulle vähän kaupunkia ja sen puutaloja ja oli selvästi innoissaan, kun tiesi jostakin kaupungista enemmän kuin minä. Vierailupäivämme oli kirpputorien kannalta huonosti valittu, mutta päiväretkeksi hyvin kelpaava.

6 kommenttia:

Kirjailijatar kirjoitti...

Onpa kertakaikkisen ihana asunto! Minä en osaa enää asua ihan lättäkattoisessa talossa, kun vanhoissa taloissa on korkeammat huoneet kuin nykyään, mutta tuo on ihan spesiaali.

Sanna kirjoitti...

Kaunis keltainen villatakki!

Savonlinna on minulle täysin tuntematon kaupunki. Sen voisi valloittaa vaikka ensi kesänä.

Korkassa talossa asuva hippityttöpikkusisko kirjoitti...

Tulin kovin iloseksi tästä kirjoituksesta, tekstin sisällöstä, kivoista havainnoista ja lyhytelokuvan suunnitelmasta!! Nallekin kiittää mukaan pääsystä! :)

Sohvi kirjoitti...

Onpa tosiaan huikaiseva korkeus ja ihania yksityiskohtia, varsinkin tuo upea juliste/levysommitelma seinällä.

Tuikkis kirjoitti...

Kirjailijatar: Keltaisessa talossa, johon muutimme on korkea portaikko, ehkä korkeiden huoneiden ikävän iskettyä menen seisomaan sinne.

Sanna: Kiitos, se on kirppislöytö, joku lastenvaate, kuten useat vaatteeni ovat. Suosittelen kesää Savonlinnan valloittamiseen, silloin siellä varmasti on jotakin nähtävää.


Pikkusisko: Mukavaa, pian nähdään toisessa kodissa, niin sinun kuin meidänkin.

Sohvi: Siellä oli paljon sellaista, minkä olisin halunnut yhteen kuvaan, mutta 50mm putki loppui kesken. Odotan jo sitä, kun pikkusisko muuttaa johonkin oikeaan asuntoon, jossa saa todenteolla koristaa paikkoja, luulen, että siellä tulee olemaan värejä.

Anonyymi kirjoitti...

HiHiiii, minäpä tiedän mistä te puhutte! Olen oleillut siellä monta yötä ja touhunnut monta päivää hyvin monenlaisia asioita. Lisäksi tämän residenssin ulkopuolella, mutta aivan vieressä voi nauttia konserteista, musiikkinäytelmistä ym. musiikillisista elämyksistä!
Kauniita kuvia on ottanut ja mukavaa tarinaa on kirjailijatar raapustellut.

T: Täysihoitolan pitäjä